Minden, ami: ezoterika, misztikum, hit, szépség, szeretet és fantázia...

 

Ha zenét akarsz hallgatni itt indítsd el

 Menü

 

Energia gyógyászat és Meditáció

Részletek a tibeti halottaskönyből

Reinkarnáció-karma

 
 

Kérlek a társalgóba csak olyant írj másról, amit magadról sem tartanál sértőnek. Más nickjét nevét ne használd, ha valamit írsz vállald a nevedet. A trágársággal magadat minősíted. Köszönöm, hogy betartod.

Társalgó.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
átlátszó
 
Az emberi agy evolúciójának beteljesedése

A Transzcendentális Meditáció technikáján végzett tudományos kutatások új áttörést és megközelítési lehetõségeket tártak fel az agykutatás számára, rámutatva így az emberi idegrendszerben és tudatosságban rejtõzõ végtelen lehetõségekre. Ma sok kutató úgy véli, hogy az 5-10%-os agykihasználtság többek között annak a következménye, hogy az evolúció vagy a törzsfejlõdés során kifejlõdött idegrendszeri összetevõknél - melyek alapvetõ elemei az emberi agynak is - a földi evolúció csúcsának, az emberi agynak a fejlõdése szinte megállt. Azt mondhatjuk, hogy valami oknál fogva azok az agyterületek, melyek csak az emberi agyra jellemzõek (pl. szürke állomány, homloklebenyi kéreg, stb) fejlõdése csak részben folytatódik, és csak részlegesen fejlõdik ki személyrõl-személyre váltakozva. Abban is egyetértenek a kutatók, hogy a mai oktatási rendszer nem teszi lehetõvé a továbbfejlõdést, így az ember fejlõdése nem teljes és nem képes a születetten neki járó helyet betölteni a földi evolúció természetes folyamában, melynek végcélja a teljes ember megjelenése lenne.

A TM-en végzett tudományos vizsgálatok egyértelmûen megmutatták miért volt az emberi evolúció eddig beteljesületlen, és miért van most lehetõségünk a TM természetes technikáján keresztül az emberi idegrendszer teljes kifejlesztésére. A TM-rõl készült elsõ fiziológiai mérések feltárták egy negyedik, természetes tudatállapot létezését, a tiszta tudat állapotát. Ebben a tudatállapotban a tudat csak önmagára irányul, mentes minden más tapasztalattól, megteremtve így a lehetõséget a határtalan tudatosság szubjektív megtapasztalására. Ennek a tudatállapotnak a természetes megtapasztalása az, amely lehetõséget biztosít az agy további fejlõdésére a magasabb, csak emberre jellemzõ intelligencia-minõségek kifejlesztésével. Az agy teljesen integrált és koherens mûködése, melyet a kutatók a magas EEG-koherenciával hoznak párhuzamba, igen látványosan kimutatható a TM gyakorlatánál, a tiszta tudat megtapasztalásakor. A tiszta tudat tapasztalata pedig már az elsõ meditációk alkalmával megjelenik.

A legújabb kutatások, melyeket Dr. Tony Nader, az MIT agykutató orvosa, és Dr. Ljubimov, a Moszkvai Agykutató Intézetben készítettek, kimutatták, hogy amíg a tiszta tudat közvetlen és természetes tapasztalata nem jön létre - melyre az egyedüli, legtermészetesebb és leghatásosabb módszernek ma a Transzcendentális Meditáció bizonyul -, nem folytatódhat a központi idegrendszer teljes kifejlõdése, ennek következményeként az emberi evolúció befejezetlen marad. E kutatók munkáján keresztül érthetjük meg ma azt, hogy az emberi tudatosságban és az idegrendszerben szunnyadó képességek kibontakozásához az egyedüli út a transzcendálás természetes folyamatának tudatos és közvetlen tapasztalata. Ez lehetõséget nyújt a negyedik fõ tudatállapot, a tiszta tudat megjelenésére a mindennapi életben. A tudomány így egyenes utat mutat mindenkinek, hogy tanulja meg a transzcendálás (gondolatokon való túllépés) tudatos és természetes megtapasztalását, mely a TM mûködési mechanizmusa, és élje életét egyre nagyobb teljességben.

Dr. Ljubimov kutatási eredménye:

Az agy rejtett tartalékainak mozgósítása a
Transzcendentális Meditáció technikáján keresztül

Ez a kutatás azt mutatta ki, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlata alatt az agy ingerlésekre adott válaszreakciója, ebben az esetben szomatoszenzorális ingerléseket végeztek (0-100 msec idõtartamban), nagyobb agyterületi aktivitást váltott ki az egész kortexen, ellenben a gyakorlat elõtti alacsonyabb kéregaktivitástól ugyanazon ingerlések esetén. Ezek a felmérések, melyet Dr. Nicolai Nicolaevich Lybimov, a Moszkvai Agykutató Intézet Neurokibernetikai Laboratóriumának igazgatója végzett, azt jelezték, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlata alatt növekszik az agy azon területeinek száma, melyek részt vesznek a különbözõ észlelési információk feldolgozásában, és egyúttal erõsödik a két agyfélete közötti mûködésbeli kapcsolat.

 

   

 

Kék Karácsony

 

  

 Lovagrendek

 

 
 

 

Ahová még érdemes benézni

 

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

bannerem

banner.jpg picture by AndreaBp86

 

bannerem

 

 

 

 

 

 

mesék,versek,képek 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

VIDEÓK-KLIPPEK

 
 
mennyien vagyunk?
Indulás: 2006-02-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha